2016. augusztus 4., csütörtök

Lauren Rowe: A Klub

Cím: A Klub
Eredeti cím: The Club
Szerző: Lauren Rowe
Fordító: Getto Katalin
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Megjelenés éve: 2015
Terjedelem: 464 oldal
ISBN: 9789634052449


Létezik ​​egy exkluzív társkereső klub, amely borsos tagsági díj ellenében garantálja, hogy bárki számára megtalálják a tökéletes partnert. Nagy reményekkel ide jelentkezik Jonas Faraday, a jóképű, sikeres üzletember és szexmániás nőbűvölő, aki azt tekinti legfőbb küldetésének, hogy minden nőt, akit ágyba visz, eljuttasson a csúcsra. Kisvártatva üzenet kap a Klub egyik munkatársától, aki elárulja, hogy még sosem volt része a teljes gyönyörben. Jonas megszállottan keresni kezdi, és mindent megadna, hogy bizonyíthasson. 
Sarah: Amikor elolvastam Jonas Faraday brutálisan őszinte önvallomását, kis híján elélveztem ott, az íróasztal mellett. Őrültségnek tűnhet, hogy képes voltam kockára tenni az állásomat, de képtelen voltam ellenállni a kísértésnek, hogy kapcsolatba lépjek vele. Tudtam, hogy a vallomásommal elhúzom a mézesmadzagot az orra előtt, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy hajtóvadászatot indít utánam. Jonas: Szóhoz sem jutottam a megdöbbenéstől, amikor megkaptam a felvételi ügynököm e-mailjét. A megjegyzéseimet puszta szeszélyből fűztem hozzá a jelentkezésemhez, nem számítottam rá, hogy választ kapok rájuk, méghozzá ilyen elképesztő választ. Az üzenet olyan csábító, olyan ellenállhatatlan, hogy attól a perctől fogva csak egy dolog érdekelt: megtalálni azt, aki küldte. Mi a neve? Hogy néz ki? Találkoznom kell vele, mindenáron! 
A Klub, ahol ártatlan szórakozást keresett, a zabolátlan szenvedély, az emésztő vágy és a szerelmi bánat terepévé válik hősünk számára.
Üdvözöljük a Klubban, ahol minden álma valóra válhat!

*Spoilermentes*


Amint elolvastam a könyvet, azon gondolkodtam, vajon hány pontot adnék. A három és a négy között vacilláltam, hiszen ez a mű bőven nem az, ami elnyerné azt a bizonyos öt pontot. 

Az egész történet borzalmasan klisés, már sokszor olvasott sablon. Van egy gyerekkori sérelmek miatt furcsa szexuális igénnyel rendelkező férfi, aki nem hisz a szerelemben és küldetésének azt tűzte ki, hogy az összes nőt eljuttassa a csúcsra, akivel csak találkozik. És van egy ugyancsak lelki problémákkal megáldott lány, akinek az apja bántalmazta az anyját.

Bár a találkozásuk viszonylag egyedinek mondható, hiszen a Klub segítségével találkoznak. Az elképzelhetetlenül beképzelt, nőcsábász és öntelt férfiú mikor kitölti a szexklub jelentkezési lapját, gondol egyet, majd összerittyent egy olyan levelet a felvételi ügynökének, hogy az mikor elolvassa, egy üveg bor és az ujjai segítségével kerül még mámorosabb hangulatba az addiginál. Csakhogy Sarahnak - a felvételi ügynöknek - egy kisebb problémája van, amit a srác orrára is köt egy válaszlevélben: nem tud elélvezni.

Jonas természetesen nem tud ellenállni a lánynak és kacér stílusának, s mindenképpen ki akarja deríteni, hogy ki áll a szókimondó üzenet mögött. Innentől már csak az jár a fejében, hogy azonnal megtalálja a csajszit és elérje, hogy „úgy üvöltsön, mint a majom”, „kevesebb, mint négy perc alatt önkívületbe sodorja” ésatöbbi.

*Spoiler*

Miután Jonas az ikertestvére és annak hacker barátja segítségével kideríti, hogy ki is ez a lány, megfekteti a Klub által kijelölt csajszit, miközben még mindig csak Sarah-ról fantáziál, végül felhívja. A lány még kéreti magát, hisz teljesen összetört amiatt, hogy látta Jonast a lila karpereces, klubbos  lánnyal iszogatni, holott a szabályzat alapján tilos lett volna a férfit követnie.

Miután a szexisten egy csomó Valenti napi - baromsággal halmozza el a csajszit, elhívja vacsorázni és fél vagyont költ arra, hogy kibérelje kettejüknek aznap estére a puccos éttermet. Haditervet készít, hogy hogyan fogja előcsalni a gyönyört a lányból, de az keresztülhúzza számításait a perverz beszólásaival, huncut nevetésével és a széleskörű tudásával. A vacsora alatt soha nem látott merevedése lesz és még az összes fogás felszolgálása előtt megdugja a mosdóban, majd a procedúra még kétszer megismétlődik.

Az éjszaka után rájönnek, hogy mennyire vonzódnak egymáshoz testileg és Jonas máris elviszi a lányt egy hétvégére a trópusokra. Ott kirándulnak, szexelnek és úgy határoznak, hogy nem tudnak egymás nélkül élni.

*Spoilermentes*

Összességében a történet eleje még nem is lenne olyan klisés, de a vége felé már szó szerint csöpög a cukor a lapokról. A szexuálisan defektes fickó a lány miatt egy csapásra átváltozik jófiúvá, hirtelen odalesz a Valentin napért, a Hallmarkért és a Disney-ért. Persze, életszerű. A lány, aki egészen huszonnégy éves koráig nem volt képes az orgazmusra, Jonas segítségével máris „kilép a barlangból és meglátja fényt”. Igen, ez is valószínű.

Bár a szexjelenetek részletesen és egész jól vannak megírva, a nagy cukorbomba a végén életszerűtlen és az egész történetet hitetlenné és végül élvezhetetlenné teszi.

Sarah személyisége nem mindig tetszett, többször is túlreágalta a dolgokat és néha idegesített az a sok okosság, ami belőle áradt. Bár alapvetően még vele van a legkisebb probléma.

Jonas pedig pont olyan, mint az egész könyv: az elején még élvezhető volt a szex - és nőmániás férfi, de a végefelé itt is rosszul voltam a már a diabéteszt okozó édességgétől, a jótékonykodásaitól, a szerelmes szavaitól. Hogy változhat meg valaki ennyire 2-3 hét alatt? Könyörgöm, egy kis realitás...

Így hát a végleges döntésem, hogy ezt a könyvet hármasra értékelem. És ezt a pontot az eleje miatt érdemelte ki, a történet vége bőven csak az egyes szintet üti meg. A könyv elkezdésekor sok reményt fűztem a sztorihoz, de a lelkesedésem egyre jobban magamra hagyott, ahogy haladtam előre.

Azoknak tudnám ajánlani, akik szeretik az erotikus regényeket, de nem félnek a végét beborító rózsaszín és szerelmes felhőpamacsoktól sem. 

5/3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése